Lliurament dels Premis Cartaví 2018

 

 

Els restaurants SERGI DE MEIÀ, L’Ó, VILLA RETIRO, LA BOSCANA i VICUS guanyen els premis CARTAVI 2018 en la categoria A

 

LA CLARA, EL CIGRÓ D’OR, HOSTAL SPORT, CAL XIRRICLÓ i ES BALUARD guanyen a la categoria B

 

EL TROS VALL LLACH, LA GURMETERIA, CALAIX DE SASTRE, CA L’AGUSTINA i MACABEU reben els guardons de la categoria C

 

El premi especial d’aquesta edició recau en la Bullipèdia del Vi

 

 

El Palau Reial de Pedralbes va acollir la novena edició dels premis CARTAVÍ, on es va distingir a quinze restaurants catalans i el projecte de la Bullipèdia del Vi, va rebre el premi especial. 

 

L’acte va ser presidit per la Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, el President de l’Associació Vinícola Catalana, Valentí Roqueta i Presidenta de l’Associació Catalana de Sommelier. 

 

El cuiner i presentador de TV3, Marc Ribas va conduir un acte que va comptar amb l’assistència de més de 230 persones, professionals del sector de la restauració i el món del vi. 

 

En aquesta edició, CARTAVÍ ha distingit els restaurants catalans que realitzen dia a dia una important defensa i promoció dels vins emparats en qualsevol de les onze denominacions d’origen catalanes. 

 

El President de l’AVC, Valentí Roqueta es va mostrar molt satisfet d’aquest tipus d’accions, com la de CARTAVÍ ja que els restaurants són els que marquen tendència en el consum de vins, a més perquè “en l’elaboració d’un vi, a banda de l’esforç i la il·lusió per crear un producte únic, es recrea la historia, el reflex d’un temps, d’una zona, d’un clima i una manera de fer... Des del sector vull agrair la implicació dels restauradors , així com l’interès i la passió que posen els seus professionals en conèixer els nostres vins i les històries que hi han darrera de cada ampolla i cada copa de vi”. 

 

El premi especial CARTAVÍ 2018 ha estat pel projecte La Bullipèdia del Vi, un magne volum que forma part de la gran enciclopèdia sobre gastronomia, creativitat i innovació, iniciativa de Ferran Adrià i la Bullifoundation. Va recollir el premi el director del projecte, Ferran Centelles acompanyat de tot l’equip de redacció. 

 

La Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà va clausurar l’acte destacant el reconeixement del sector “aquest esforç que aparentment sembla tan senzill com és el de servir a taula un vi del país. Gaudir de la gastronomia catalana és compartir un moment entre família, amb amics. Disfrutar dels nostres productes locals, de l’art culinari. I el vi és exactament el mateix, gaudir del territori, del paisatge i de la societat”. 

 

Al mateix temps va encoratjar a tot el sector del vi i la restauració a seguir treballant en aquesta línia d’evolució positiva, “hem aconseguit amb l’esforç de molts posar el vi català com a líder del conjunt de vendes. També sou líders a l’hosteleria (últimes xifres informe Nielsen 2017). Els propers anys tocar seguint centrant els nostres esforços impulsar la qualitat dels nostres vins. L’aposta que farà l’INCAVI serà per seguir garantint origen, garantint país, garantint producció de qualitat i garantir traçabilitat. Això ens enforteix a nivell nacional i a nivell internacional”. 

 

L’Associació Vinícola Catalana, organitzadora d’aquests premis, es mostra satisfeta per l’interès suscitat ja que aquestes iniciatives animen el consum de vins catalans a l’hora que desperta la curiositat del consumidor per saber més sobre el vi que esta consumint, de la seva zona d’origen, del seu procés d’elaboració, de les seves particularitats, etc. 

 

En aquesta edició, CARTAVí ha comptat amb la col·laboració de l’INCAVI, FIVIN, l’Associació Catalana de Sommeliers, l’Associació Catalana d’Enòlegs, els Patronats de Turisme de Catalunya, les quatre diputacions i de les onze denominacions d’origen catalanes, entre d’altres. 

 

Finalistes dels Premis Cartaví 2018

Província de Barcelona:
Categoria A, els restaurants finalistes:
CAN JUNBANY de Calldetenes i RESTAURANT L'Ó de Sant Fruitós de Bages

Categoria B, els restaurants finalistes:
L’ERA d’Arenys de Munt, EL CIGRÓ D’OR de Vilafranca del Penedès, RESTAURANT CAN JOAN d'Olesa de Bonesvalls i CAL BLAY VINTICINC de Sant Sadurní d'Anoia

Categoria C, els restaurants finalistes:
LA GURMETERIA de Terrassa, CLOS D’EN PEP de Sant Pere de Riudebitlles, LA FABRIK d’Avinyó i LA CAVA WINE BAR de Vilanova i la GeltrúProvíncia de Tarragona:
Categoria A, els restaurants finalistes:
VILLA RETIRO de Xerta i L’ANTIC MOLÍ D’Ulldecona.

Categoria B, els restaurants finalistes:
HOSTAL SPORT de Falset, NOU MODERNO de Villalba dels Arcs, VELL PAPIOL de Calafell i SANROMÀ RESTAURANT de Castellvell del Camp

Categoria C, els restaurants finalistes:
LA MORERA de la Morera del Montsant i CALAIX DE SASTRE de Falset

Província de Lleida:
Categoria A, els restaurants finalistes:
LA BOSCANA de Bellvís i CAN BOIX de Peramola

Categoria B, els restaurants finalistes:
EL CELLER DEL ROSER de Lleida, AIMIA de Lleida, L’ESPURNA de Lleida i CAL XIRRICLÓ de Balaguer

Categoria C, els restaurants finalistes:
2007 RESTAURANT de la Fuliola, CA L’AGUSTINA de Preixens, LA CASA NOSTRA de Cervera i NÍAM RESTAURANT de Tàrrega

Província de Girona:
Categoria A, els restaurants finalistes:
VICUS de Pals, ES PORTAL HOTEL GASTRONÒMIC de Pals, CASAMAR de Llafranc i ENTRE DOS MONS de Palamós

Categoria B, els restaurants finalistes:
ES BALUARD de Cadaqués. EL LLEVATAPS de Girona i VORAMAR RESTAURANT de Portbou

Categoria C, els restaurants finalistes:
MACABEU de Palamós

Deu restaurants de la província de Barcelona opten als premis CARTAVÍ

La darrera semifinal d’aquests premis que organitza l’AVC es va celebrar a Alella amb la col.laboració del Consorci de Promoció Enoturística del territori d’Alella.
La capital de la D.O Alella va acollir ahir la darrera semifinal provincial dels premis CARTAVÍ. Un acte que es va celebrar al Centre Cultural de Can Lleonart amb la col·laboració del Consorci de Promoció Entourística del territori d’Alella.


Deu restaurants han estat els escollits per a representar a la província de Barcelona en la final d’aquests premis que distingeixen les millors cartes de vi.


El jurat que ha valorat les cartes de vins d’aquesta província ha estat format per: Salvador Puig, Director General de l’INCAVI, Andreu Francisco, Alcalde d’Alella i President del Consorci de Promoció Enoturística del territori d’Alela, Victòria Ibàñez, Vicepresidenta per Barcelona de l’Associació Catalana de Sommeliers, Enric Gil, membre de l’Associació Catalana d’Enòlegs, Reca Ruiz, Secretaria de la D.O Alella i Oscar Pallarès, Periodista.

Els restaurants finalistes per categoria que passen a la final són:

CATEGORIA A

 • CAL JUBANY de Calldetenes
 • RESTAURANT L’O Sant Fruitós de Bages

CATEGORIA B

 • CAL BLAY VINTICINC de Sant Sadurní d’Anoia
 • RESTAURANT CAN JOAN d’Olesa de Bonesvalls
 • EL CIGRÓ D’OR de Vilafranca del Penedès
 • L’ERA RESTAURANT d’Arenys de Munt

CATEGORIA C

 • LA FABRIK d’Avinyó
 • LA GURMETERIA de Terrassa
 • LA CAVA WINE BAR de Vilanova i la Geltrú
 • CLOS d’EN PEP de Sant Pere de Riudebitlles

CARTAVÍ te com objectiu distingir els restaurants catalans que realitzen dia a dia una important defensa i promoció dels vins emparats en qualsevol de les onze denominacions d’origen catalanes.
En aquesta edició, l’Associació Vinícola Catalana compta amb la col·laboració de l’INCAVI, de les 11 Denominacions d’Origen Catalanes, l’Associació Catalana d’Enòlegs, l’Associació Catalana de Sumillers, les Diputacions de Barcelona, Lleida, Tarragona i Girona i de la Fundació per a la Investigació del Vi i la Nutrició.

Vuit restaurants de la província de Tarragona passen a la final de CARTAVÍ 2018

Terra Alta va acollir la tercera semifinal d’aquesta edició amb el suport del Patronat de Turisme Terres de l’Ebre de la Diputació de Tarragona

La capital de la D.O Terra Alta, Gandesa va acollir ahir la tercera semifinal dels premis CARTAVÍ. Un acte que es va celebrar al Palau del Castellà amb la col·laboració del Consell Comarcal de Terra Alta i el Patronat de Turisme Terres de l’Ebre.

Vuit restaurants han estat els escollits per a representar a la província de Tarragona en la final d’aquests premis que distingeixen les millors cartes de vi.

El jurat que ha valorat les cartes de vins d’aquesta província ha estat format per: Joan Arrufí, President de la DO Terra Alta, Albert Folch, adjunt a la direcció del Patronat de Turisme Terres de l’Ebre, Jordi García, sumiller delegat per l’Associació Catalana de Sommeliers a Tarragona, Josep Anton Llaquet, membre de l’Associació Catalana d’Enòlegs, Salvador Rovira, Cap de Promoció i difusió cultural de l’INCAVI i Jordi Durán, periodista.

Els restaurants finalistes per categoria que passen a la final són:
CATEGORIA A

 • ANTIC MOLÍ d’Ulldecona
 • VILLA RETIRO de Xerta

CATEGORIA B

 • VELL PAPIOL de Calafell
 • HOTEL HOSTAL SPORT de Falset
 • SANROMÀ RESTAURANT de Castellvell del Camp
 • NOU MODERNO de Vilalba dels Arcs

CATEGORIA C

 • LA MORERA de la Morera del Montsant
 • CALAIX DE SASTRE de Falset


CARTAVÍ te com objectiu distingir els restaurants catalans que realitzen dia a dia una important defensa i promoció dels vins emparats en qualsevol de les onze denominacions d’origen catalanes.

En aquesta edició, l’Associació Vinícola Catalana compta amb la col·laboració de l’INCAVI, de les 11 Denominacions d’Origen Catalanes, l’Associació Catalana d’Enòlegs, l’Associació Catalana de Sumillers, les Diputacions de Barcelona, Lleida, Tarragona i Girona i de la Fundació per a la Investigació del Vi i la Nutrició.

La darrera semifinal provincial se celebrarà el dia 19 de novembre a la província de Barcelona, concretament, a Alella.

Lleida passa a la final de CARTAVÍ 2018 amb deu restaurants

La Diputació de Lleida va acollir la segona semifinal d’aquesta edició

Deu restaurants de la província de Lleida han estat escollits finalistes del premis CARTAVÍ per un jurat professional que va es va reunir ahir a l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida.

El jurat que ha valorat les cartes de vins d’aquesta província ha estat format per: Francesc Sabanés, diputat i representant del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Jordi Martínez, Vicepresident de la província de Lleida de l’Associació Catalana de Sommeliers, Olga Codina, Secretaria General del CRDO Costers del Segre, Nuria Balaguer, membre de la Ruta del Vi de Costers del Segre, Jordi Paris, representant de l’Associació Catalana d’Enòlegs i Rafa Gimena, periodista.

El jurat ha decidit que els restaurants finalistes per categoria que passen a la final siguin:

CATEGORIA A

 • LA BOSCANA de Bellvís
 • CAN BOIX de Peramola

CATEGORIA B

 • EL CELLER DEL ROSER de Lleida
 • AIMIA de Lleida
 • L’ESPURNA de Lleida
 • CAL XIRRICLÓ de Balaguer

CATEGORIA C

 • 2007 RESTAURANT de La Fuliola
 • CA L’AGUSTINA de Preixens
 • LA CASA NOSTRA de Cervera
 • NÍAM RESTAURANT de Tàrrega

CARTAVÍ te com objectiu distingir els restaurants catalans que realitzen dia a dia una important defensa i promoció dels vins emparats en qualsevol de les onze denominacions d’origen catalanes.

En aquesta edició, l’Associació Vinícola Catalana compta amb la col·laboració de l’INCAVI, de les 11 Denominacions d’Origen Catalanes, l’Associació Catalana d’Enòlegs, l’Associació Catalana de Sumillers, les Diputacions de Barcelona, Lleida, Tarragona i Girona i de la Fundació per a la Investigació del Vi i la Nutrició.

La propera semifinal provincial se celebrarà el dia 12 de novembre a la província de Tarragona.