Cartaví Internacional 2011
25 de juny al 2 de juliol
El premi CARTAVÍ INTERNACIONAL va néixer l'any 2010 amb l'objectiu principal de premiar aquells restaurants fora de Catalunya que disposen d'una alta presència de vins catalans a la seva carta de vins, i consisteix en obsequiar als premiats en una estada durant una setmana a diferents zones vitivinícoles de Catalunya.
Els restaurants guanyadors del CARTAVÍ INTERNACIONAL 2011 han estat els següents:
- RESTAURANT MERCAT, situat al cor de Manhattan de Nova York
- TABERNA DE HARO, situat a Boston, Massachusetts
En el mateix grup també ens han visitat periodistes americans dels mitjans de comunicació especialitzats següents: View from the Cellar, The World of Fine Wine Luxury Web Magazine, The Onenophile Blog i de les xarxes socials: Wine Lover's Journal, Examiner.com i Snooth.com
Els 10 cellers participants d’aquestes visites han estat els següents:
- Agustí Torelló Mata (Penedès)
- Castell de Perelada (Empordà)
- Castell d’Encús (Costers del Segre)
- Caves Vilarnau (Penedès)
- Celler Abadal (Plà de Bages)
- Celler Vall Llach (Priorat)
- Cooperativa Ètim Falset-Marçà (Montsant)
- Huguet de Can Feixes (Penedès)
- Juvé & Camps (Penedès)
- Miguel Torres (Penedès)
A part de les visites a aquests cellers, també es varen fer altres visites culturals a la Sagrada Família de Barcelona i al casc antic Medieval de Vilafranca del Penedès, rebre una classe magistral sobre vins catalans impartida per el Sommelier Ferran Centelles, un Tast/Dinar maridatge de 7 vins escollits per a la ocasió per en Josep Roca al Restaurant Celler de Can Roca i finalment el darrer dia de la seva estada, els viatjants varen poder gaudir d’una recepció per part del Director General de l’INCAVI com a clausura del viatge.