Cartaví Internacional 2015

L’Associació Vinícola Catalana va organitzar una nova edició del Cartavi Internacional, congregant a varis prescriptors del sector del vi i dos restaurants de Nova York, finalistes en la última edició del Cartavi Internacional.

Durant una setmana els convidats van recorrer les diferents denominacions d’origen de Catalunya i van visitar més de una desena de Cellers que s’han inscrit per mostrar el millor dels seus vins davant d’aquests experts americans.

L’Associació Vinícola Catalana treballa per donar a conèixer el vi català i les seves varietats més identificatives, utilitzades tant en elaboració de vins com de caves. La nostra labor és promoure la seva qualitat, ressaltar les característiques que els fan únics, i mostrar-los formant part de la millor gastronomia mediterrània. Per tot això, i com van poder comprovar durant el viatge, Catalunya és considerada com una de les millors zones vinícoles del Món i la qualitat dels seus vins així ho demostren, aconseguint dia rere dia nous premis i mencions que ho acrediten. “

Els prescriptors:
El grup de convidats estava format per quatre prescriptors de diferents perfils professionals i que compten amb una àmplia experiència en el sector. Com a Màster Sommelier la visita va comptar amb la presència de Virginia Philip, una de les primeres dones en aconseguir aquest títol i una habitual dels medis de comunicació a EE.UU. Ariel Lacayo, és consultor de Restaurants i importadors, especialitzat en la creació de cartes de vins i renovació de portafolis. Els restaurants que assessora milloren les seves puntuacions considerablement, generant corrent d’opinió i tendències entre els seus clients. “Wine Consultant” i experta en la introducció i posicionament de vins en el mercat americà, és Nora Z. Favelukes, una de les directores de la Societat d’Educadors de Vins, una associació que congrega als professionals més rellevants del sector en ambdues costes. La figura del periodista del sector la ostentà Pegg San Felippo, recoguda periodista freelance que ha escrit en medis com Wine Business, Wine Business Insider, The Sonoma Sun, The Palm Beach Daily News, Milwaukee Home, i The Appleton Post Crescent a més de ser jurat en nombrosos concursos.

Els finalistes
Els convidats són representants dels Restaurants Toro i Socarrat de Nova York, dos prestigiosos establiments que promocionen el vi català en la seva carta.

Els Cellers participants en l’acció van ser:

Gramona
Vallformosa
Abadal
Castillo de Perelada
Huguet de Can Feixes
Bodegues Torres
Parès Baltà
Codorniu
Raimat
Bodegas Pinord
Albet i Noya
La Vinícola de Gandesa

En les visites conjuntes a les seves instal·lacions, els convidats van poder visitar les vinyes, degustar els seus vins més emblemàtics i conèixer de primera mà l’elaboració i la qualitat dels productes catalans.