Catorze restaurants guanyen els premis CARTAVI 2013

El periodista Ramon Francàs, rep el premi especial d'enguany

El Palau Reial de Pedralbes va acollir l'acte de lliurament dels premis CARTAVÍ 2013, on es va distingir a 14 restaurants catalans i es va reconèixer la trajectòria professional del periodista Ramon Francàs que va rebre el premi especial de l'organització.

L'acte va ser presidit pel Conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Ma. Pelegrí conjuntament amb el President de l'Associació Vinícola Catalana, Miquel A. Torres, acompanyats del President de l'Associació Catalana de Sommeliers, Xavier Ayala, del Director General de l'INCAVI, Jordi Bort i del Secretari General de FIVIN, Domingo Valiente.

En aquesta sisena edició, CARTAVI ha distingit els restaurants catalans que realitzen dia a dia una àrdua defensa i promoció dels vins emparats en qualsevol de les onze denominacions d'origen catalanes. Per segon any, el consumidor ha proposat i votat via on line els seus restaurant electes. En total, s'ha comptat amb més de 3.000 vots i amb un total de 700 restaurants proposats d'arreu de Catalunya. Els finalistes i els guanyadors han estat seleccionats per un jurat acreditat.

El President de l'AVC, Miquel A. Torres es va mostrar satisfet d'aquest tipus d'accions, ja que "s'ha observat un augment progressiu de vins catalans als restaurants. Un fet molt positiu que indica que el consumidor cada dia és més proper als vins de qualitat de casa nostra, gràcies a l'esforç de totes les parts, des del viticultors i elaboradors fins els enòlegs i sumillers".

El jurat de CARTAVI 2013 ja ha escollit els restaurants guanyadors d'aquesta edició

El proper 9 de desembre es donaran a conèixer els guanyadors dels premis que atorga anualment l'Associació Vinícola Catalana

Ahir es va reunir els membres del jurat CARTAVI 2013 per a valorar les cartes de vins finalistes d'aquesta edició. El jurat de l'edició d'enguany està format per Joaquim Tosas, en representació del President de l'AVC; Joan Gil, Secretari General de l'AVC; Domingo Valiente, Secretari General de FIVIN; Xavier Ayala, President de l'Associació Catalana de Sommelliers; Xavier Pié, President D.O Catalunya; Roser Torras, Directora General del Grupo GSR; Carmè Gasull, Periodista Gastrònoma; Empar Moliner, Periodista i Escriptora; i Francisco de la Rosa, Membre de l' Acadèmia Catalana de Gastronomia.

Prop de set-cents restaurants catalans opten als Premis CARTAVI 2013

Un jurat professional valorarà, d'entre els restaurants més votats, els guanyadors d'aquesta edició

Els número de restaurants catalans proposats als Premis CARTAVI 2013 ha estat molt superior al de l'edició anterior. A finals del mes d'octubre es va tancar el període de votacions amb prop de set-cents restaurants proposats, xifra que dobla les propostes presentades al 2012.

També s'ha incrementat notablement el número de vots, és a dir, de persones que han accedit a la web de CARTAVI i han proposat un restaurant.

S’amplia el període de votació dels premis CARTAVI 2013 donat gran interès generat en aquesta sisena edició entre els consumidors finals

Es podrà votar on line fins el proper 20 d'octubre

L'organització dels premis ha decidit ampliar el termini de votació on line fins el dia 20 d'octubre donada la important participació del consumidor a través de les votacions i visites a la web, fet que avala la importància d'aquests premis entre els amants del vi i la gastronomia.

L'Associació Vinícola Catalana, organitzadora d'aquests premis, es mostra satisfeta per a l'interès generat un any més, un interès que va en augment, ja que iniciatives d'aquest tipus animen el consum de vins catalans a l'hora que desperta la curiositat del consumidor per saber més sobre el vi que esta consumint, de la zona d'origen del vi, del seu procés d'el.laboració, de les seves particularitats, etc.

S’obre el període de votacions pel concurs CARTAVI 2013

El públic, part important per a l’elecció dels restaurants finalistes, podrà proposar un restaurant a través la web www.cartavi.cat

Els premis CARTAVI se celebren un any més amb el principal objectiu de distingir els restaurants catalans que realitzen dia a dia una àrdua defensa i promoció dels vins emparats en qualsevol de les 11 denominacions d’origen catalanes.

L’Associació Vinícola Catalana organitza anualment els premis CARTAVI amb la pretensió de fomentar la presència dels nostres vins a les cartes dels restaurants ubicats a Catalunya, així com promocionar el coneixement dels vins el.laborats a les zones vitivinícoles catalanes tant al professional de la restauració i la sumilleria com al consumidor final.