Catorze restaurants guanyen els premis CARTAVI 2013
El periodista Ramon Francàs, rep el premi especial d'enguany
El Palau Reial de Pedralbes va acollir l'acte de lliurament dels premis CARTAVÍ 2013, on es va distingir a 14 restaurants catalans i es va reconèixer la trajectòria professional del periodista Ramon Francàs que va rebre el premi especial de l'organització.
L'acte va ser presidit pel Conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Ma. Pelegrí conjuntament amb el President de l'Associació Vinícola Catalana, Miquel A. Torres, acompanyats del President de l'Associació Catalana de Sommeliers, Xavier Ayala, del Director General de l'INCAVI, Jordi Bort i del Secretari General de FIVIN, Domingo Valiente.
En aquesta sisena edició, CARTAVI ha distingit els restaurants catalans que realitzen dia a dia una àrdua defensa i promoció dels vins emparats en qualsevol de les onze denominacions d'origen catalanes. Per segon any, el consumidor ha proposat i votat via on line els seus restaurant electes. En total, s'ha comptat amb més de 3.000 vots i amb un total de 700 restaurants proposats d'arreu de Catalunya. Els finalistes i els guanyadors han estat seleccionats per un jurat acreditat.
El President de l'AVC, Miquel A. Torres es va mostrar satisfet d'aquest tipus d'accions, ja que "s'ha observat un augment progressiu de vins catalans als restaurants. Un fet molt positiu que indica que el consumidor cada dia és més proper als vins de qualitat de casa nostra, gràcies a l'esforç de totes les parts, des del viticultors i elaboradors fins els enòlegs i sumillers".