Bases Premis Cartavi 11ena edició
Per a la participació dels RESTAURANTS i WINE BARS de les províncies de Girona, Lleida, Barcelona i Ciutat de Barcelona.
Per participar als PREMIS CARTAVÍ s’han de seguir els passos següents:
• Cal omplir el BUTLLETÍ D'INSCRIPCIÓ (fer click en l’enllaç)
• Cadascun dels RESTAURANTS o WINE BARS que vulgui participar, haurà de fer arribar la seva carta en català i de forma física a la seu de l’Associació Vinícola Catalana, a Vilafranca del Penedès, (Pol. Ind. Domenys II-Centre Àgora, 08720). L’enviament de la carta va a càrrec del restaurant.
Per a la participació dels restaurants de la província de TARRAGONA. CONVOCATÒRIA TANCADA PER A WINE BARS I RESTAURANTS DE LA PROVÍNCIA DE TARRAGONA
• Cal omplir el BUTLLETÍ D'INSCRIPCIÓ (fer click en l’enllaç)
• Cadascun dels RESTAURANTS o WINE BARS que vulgui participar, haurà de fer arribar la seva carta en català i de forma física a la seu de l’AEHT (Associacions d'Empresaris d'Hostaleria de la Província de Tarragona) a Tarragona (Rambla Nova 114, 2on 43001 Tarragona). L’enviament de la carta va a càrrec del restaurant.
Dades que es demanen el Butlletí d’inscripció:
Nom del restaurant:
Adreça
Telèfon de contacte
E-mail
Pàgina web
Indica si té sommelier
Categoria en la que participen
Tipus de copes utilitzades en el servei dels vins
S’ofereixen vins catalans a copes?
PERSONA RESPONSABLE
Nom i cognoms
Telèfon
E-mail
CATEGORIES
Cada participant participarà en una única categoria i haurà de complir els requisits per poder formar-ne part.
- Preu menú sense vi a partir de 35€
- Preu menú sense vi menys de 35€
Aquest any s’introdueix la categoria de WINE BAR. En aquesta categoria queden exclosos els Wine Bars del cellers.
En aquests casos per a la valoració es tindrà en compte:
- Llista de vins
- Llistat de vins catalans
- Presència de vins de proximitat (vins de D.O.P., I.G.P. o sense D.O.)
- Activitats organitzades al voltants del vi (tastos, concerts, cursos...)
- Promoció de vi català
- Vi català a copes
SEMIFINALS PREMIS CARTAVÍ 11ena EDICIÓ
Igual que en edicions anteriors, aquests premis de la 11ena Edició, constarà de semifinals per províncies i una final a Barcelona.
Cada una de les quatre províncies catalanes tindrà una semifinal: Barcelona Província, Girona, Lleida i Tarragona.
Es constituirà un jurat territorial en cada província que valorarà les cartes de vins dels restaurants que optin a ser finalistes dels PREMIS CARTAVÍ 11ena EDICIÓ.
Les Semifinals estan previstes pel mes d’octubre-novembre de 2024 a excepció de les semifinals de la província de Tarragona que estan previstes pel mes de setembre.
Seguidament es farà públics els noms dels restaurants finalistes/wine bar que optaran als premis finals durant la celebració d’un esdeveniment adreçat a professionals i mitjans de comunicació de la zona.
D’aquesta manera, cada província comptarà amb el protagonisme necessari per mostrar els seus vins i gastronomia.
Cada “Jurat territorial” estarà format per: representants de les DD.OO. del territori, un de la ruta del vi, un sommelier, un representant del gremi de la restauració, un periodista gastronòmic. A més de l’AVC i de l’INCAVI.
Les cartes de vins dels restaurants de la ciutat de Barcelona i Wine Bars seran valorades directament pel “Jurat Final”.
Passaran a la final dels PREMIS CARTAVÍ quatre restaurants finalistes per cada categoria i província, a més de quatre finalistes per categoria, de Barcelona ciutat.
Pel que fa als Wine Bar es seleccionarà el millor de cada província per donar un premi únic.
CRITERIS DE VALORACIÓ
Els principals criteris de valoració són:
- Predomini dels vins catalans i de proximitat (vins de D.O.P., I.G.P. o sense D.O.)
- Oferir/recomanar vins catalans.
- Informació del producte (D.O., varietat, celler productor...).
- L’Ordre de presentació dels vins de la carta ha de sentir una concordança (per tipus de vi, per D.O., any, procedència...).
- Presència de vins de les D.O. més properes al restaurant.
- Informació addicional de la D.O.
- Tipus de copes utilitzades en el servei i altres materials, obridors, decantadors,....
CRITERIS ADDICONALS DE VALORACIÓ
Presència de diferents tipus de vi, (tranquil, escumós... així com blanc, negre o rosat).
Les condicions de conservació del vi, així com els estris per al seu servei en relació a l’equilibri de preus.
FINAL PREMIS CARTAVÍ 11ena EDICIÓ
El “Jurat Final” dels PREMIS CARTAVÍ 11ena EDICIÓ es reunirà per a escollir els guanyadors d’aquesta edició d’entre els 4 restaurants per a cadascuna de les categories i província, a més de Barcelona ciutat. La reunió del “Jurat Final” tindrà lloc a Barcelona.
L’organització es reserva el dret d’invalidar un restaurant finalista si comprova que no són reals les dades aportades.
ACTE D’ENTREGA DE PREMIS FINALS
En l’acte d’entrega de premis finals es donarà cita als restaurants participants, així com als cellers i personalitats vinculades al món de la restauració i el vi, així com mitjans de comunicació.
Es lliuraran 11 premis:
1 per cada categoria per cadascuna de les 4 províncies catalanes.
1 per cada categoria per Barcelona ciutat.
1 pel Wine Bar guanyador
El premi als guanyadors consistirà en:
- Una placa indicadora del premi per col·locar a l’exterior de l’establiment.
- Diploma com a guanyador de la província i categoria corresponent en el cas dels restaurants, en el cas del Wine bar guanyador PREMIS CARTAVÍ 2024.
També es lliurarà 1 premi especial del Jurat.
Els finalistes també rebran un diploma de participació.
El lliurament dels premis es realitzarà en un lloc emblemàtic i en una data que es comunicarà directament als restaurants participants, i també a la web www.cartavi.cat
El Jurat podrà declarar desert el premi en qualsevol de les categories establertes.
ALTRES
L’organització, per causa de força major, es reserva el dret de variar les dates del programa previst, els premis, o qualsevol altre de les especificacions descrites en les bases.
Des de l’organització s’ha cregut convenient que els restaurants que han guanyat durant 2 anys seguits els PREMIS CARTAVÍ, dins de la mateixa categoria, durant els dos anys següents no podran participar. Al mateix temps aquests restaurants passaran a formar part d’una TOP LIST que es publicarà a la web dels PREMIS CARTAVI.
L’organització vetllarà perquè els restaurants que formin part de la TOP LIST segueixin complint els criteris de qualitat i exigència pels quals han estat premiats. En el cas de que algun d’aquests restaurants deixin de complir aquest criteris i/o els valors pels quals es regeixen els premis, aquest serien retirats d’aquesta llista.