Cartaví Internacional 2010
25 de setembre al 2 d'octubre
Aquest concurs neix amb l'objectiu de premiar l'alt índex de presència de vins catalans a les cartes dels restaurants en diversos països.
En aquesta primera ocasió l'anàlisi s'ha centrat en els Estats Units on després d'un llarg procés de prospecció dels restaurants amb influència catalana i de l'estudi acurat de les seves cartes de vins, el jurat CARTAVÍ Internacional ha decidit premiar el RESTAURANT B44 situat a San Francisco i propietat del vilafranquí Daniel Olivella i el RESTAURANT CASA MONO situat a New York, per considerant-los bons ambaixadors del vi català amb una representació superior al 23% de vins catalans en la totalitat de la seva carta.
L'estudi de les cartes de vi nord-americanes ha permès analitzar el tipus de consum de vins en aquests establiments, que ha determinat que de promig hi ha entre 3 i 4 vins catalans a copes per degustar a cada establiment i que el 71% de referències catalanes a les seves cartes són de vins negres.
Els Restaurants guanyadors varen gaudint d'una estada enoturística per les zones del Penedès, l'Empordà, el Priorat, la Conca de Barberà i la DO Cava. Els 13 Cellers col•laboradors en aquest primer projecte varen oferir als premiats una visita a les instal•lacions, passejada per les vinyes, tastos guiats, ...
Els premiats van rebre el seu guardó i diploma, que els certifica com a guanyadors i alhora ambaixadors dels vins catalans al seu país, de mans de l'Hble. Sr. Josep Huguet Conseller d'Innovació, Universitats i Empresa.
Els cellers participants a les visites van ser:
1+1=3
Albet i Noya
Avgvstvs
C. Castillo de Perelada
Can Feixes
Espelt Viticultors
Freixenet
Gramona
Jané Ventura
Miguel Torres