Catorze restaurants guanyen els premis CARTAVI 2013

El periodista Ramon Francàs, rep el premi especial d'enguany

El Palau Reial de Pedralbes va acollir l'acte de lliurament dels premis CARTAVÍ 2013, on es va distingir a 14 restaurants catalans i es va reconèixer la trajectòria professional del periodista Ramon Francàs que va rebre el premi especial de l'organització.

L'acte va ser presidit pel Conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Ma. Pelegrí conjuntament amb el President de l'Associació Vinícola Catalana, Miquel A. Torres, acompanyats del President de l'Associació Catalana de Sommeliers, Xavier Ayala, del Director General de l'INCAVI, Jordi Bort i del Secretari General de FIVIN, Domingo Valiente.

En aquesta sisena edició, CARTAVI ha distingit els restaurants catalans que realitzen dia a dia una àrdua defensa i promoció dels vins emparats en qualsevol de les onze denominacions d'origen catalanes. Per segon any, el consumidor ha proposat i votat via on line els seus restaurant electes. En total, s'ha comptat amb més de 3.000 vots i amb un total de 700 restaurants proposats d'arreu de Catalunya. Els finalistes i els guanyadors han estat seleccionats per un jurat acreditat.

El President de l'AVC, Miquel A. Torres es va mostrar satisfet d'aquest tipus d'accions, ja que "s'ha observat un augment progressiu de vins catalans als restaurants. Un fet molt positiu que indica que el consumidor cada dia és més proper als vins de qualitat de casa nostra, gràcies a l'esforç de totes les parts, des del viticultors i elaboradors fins els enòlegs i sumillers".

Entre els premis CARTAVí d'enguany destaquen restaurants com el ROCA MOO, de Barcelona ciutat, CASA NOSTRA, de Barcelona província, CASAMAR, de la província de Girona, CELLER DE L'ÀSPIC, de Tarragona província o LO PONTS, de la província de Lleida, entre d'altres.

El premi especial CARTAVÍ 2013 va ser pel periodista Ramon Francàs, per la seva important trajectòria professional, on destaca la seva labor al capdavant del Diari de Vilanova o els seus articles i reportatges a La Vanguardia, entre d'altres mitjans, a més de ser un gran amant i coneixedor de la cultura vinícola i molt especialment dels vins catalans.

L'Associació Vinícola Catalana, organitzadora d'aquests premis, es mostra satisfeta per a l'interès suscitat ja que iniciatives d'aquest tipus animen el consum de vins catalans a l'hora que desperta la curiositat del consumidor per saber més sobre el vi que esta consumint, de la zona d'origen del vi, del seu procés d'elaboració, de les seves particularitats, etc.

En aquest sentit, el Conseller va destacar la importància dels Premis CARTAVÍ que, "un any més, reivindiquen i defensen la promoció dels nostres vins. És una aposta pels vins de proximitat, pels vins catalans. Una oportunitat per estrènyer els llaços entre els restauradors, els cellers i el consumidors".

El conseller va assenyalar que "cal empatitzar més amb el consumidor, aproximar-se a les seves necessitats i despertar-li la curiositat. Cal explicar el que fem i els tresors que ens dóna la nostra terra. Ben a prop de casa es fan uns vins singulars, excepcionals, que conquereixen els mercats internacionals i els rànquings més prestigiosos del món".
En aquesta edició, CARTAVÍ ha comptat amb la col·laboració de l'INCAVI, FIVIN, l'Associació Catalana de Sommeliers i de les onze denominacions d'origen catalanes, entre d'altres.


LLISTAT PREMIS CARTAVÍ 2013

Província de Tarragona:

- Premi categoria A al restaurant CELLER DE L'ÀSPIC, Falset.
- Premi categoria B al restaurant PIRÓ, Gratallops.
- Premi categoria C al restaurant EL COBERT, Montbrió del Camp.

Província de Lleida:

- Premi categoria A al restaurant LO PONTS, Ponts.
- Premi categoria B al restaurant FOGONS DE LA CARME, Garrigues.

Província de Girona:

- Premi categoria A al restaurant CASAMAR, Llafranc.
- Premi categoria B al restaurant MAS ROMEU, Lloret de Mar.
- Premi categoria C al restaurant MACA BEU, Palamós.

Província de Barcelona:

- Premi categoria A al restaurant CASA NOSTRA, Corbera de Llobregat.
- Premi categoria B al restaurant LA TERRASSA DEL MUSEU, Terrassa.
- Premi categoria C al restaurant TAVERNA DEL VINSEUM, Vilafranca del Penedès.

Ciutat de Barcelona:

- Premi categoria A al restaurant ROCA MOO.
- Premi categoria B al restaurant LA TAVERNA DEL CLÍNIC.
- Premi categoria C al restaurant TAPAS 24.