El jurat de CARTAVI 2013 ja ha escollit els restaurants guanyadors d'aquesta edició

El proper 9 de desembre es donaran a conèixer els guanyadors dels premis que atorga anualment l'Associació Vinícola Catalana

Ahir es va reunir els membres del jurat CARTAVI 2013 per a valorar les cartes de vins finalistes d'aquesta edició. El jurat de l'edició d'enguany està format per Joaquim Tosas, en representació del President de l'AVC; Joan Gil, Secretari General de l'AVC; Domingo Valiente, Secretari General de FIVIN; Xavier Ayala, President de l'Associació Catalana de Sommelliers; Xavier Pié, President D.O Catalunya; Roser Torras, Directora General del Grupo GSR; Carmè Gasull, Periodista Gastrònoma; Empar Moliner, Periodista i Escriptora; i Francisco de la Rosa, Membre de l' Acadèmia Catalana de Gastronomia.

Tots ells van estar analitzant detingudament els restaurants amb més vots obtinguts on line, un total de 60 finalistes. Durant aquesta edició, els número de restaurants catalans proposats als Premis CARTAVI 2013 ha estat molt superior al de l'edició anterior. A finals del mes d'octubre es va tancar el període de votacions amb prop de set-cents restaurants proposats, xifra que dobla les propostes presentades al 2012.

Un cop valorats, el jurat va decidir els quinze restaurants guanyadors, tres restaurants per cada província catalana més tres de Barcelona capital.

Els restaurants guanyadors es donaran a conèixer a l'acte d'entrega de premis que tindrà lloc el proper dia 9 de desembre.

Els Premis CARTAVI estan organitzats per l'Associació Vinícola Catalana amb l'objectiu de fomentar la presència dels nostres vins a les cartes dels restaurants ubicats a Catalunya, així com promocionar el coneixement dels vins elaborats a les zones vitivinícoles catalanes. Es pretén animar a tothom, consumidors, restauradors i sumillers a potenciar el vi de la nostra terra restaurants de Catalunya i en conseqüència, avivar el consum intel·ligent de vi català.

CARTAVI 2013 compta amb la col·laboració de l'INCAVI, l'Associació Catalana de Sommeliers, FIVIN i de les onze denominacions d'origen catalanes.