18 restaurants de les províncies de Tarragona i de Lleida es converteixen ens els primers finalistes de la desena edició de CARTAVÍ

Els premis valoren les millors cartes de vi amb l’objectiu de fomentar la presència dels vins catalans a les cartes dels restaurants catalans, així com promocionar el coneixement dels vins elaborats a Catalunya.

Les dos primeres semifinals dels Premis Cartaví ja s’han celebrat a Lleida i Tarragona, on els jurats de cada zona han escollit els primers restaurants finalistes d’aquesta desena edició.

En total, 18 restaurants opten a la final que se celebrarà a finals d’abril a Barcelona, dels quals vuit restaurants representen a la província de Tarragona i deu a la província lleidatana.

El Patronat de Turisme de Tarragona va acollir la primera semifinal dels premis CARTAVÍ el dimecres, 23 de març. El jurat que ha valorat les cartes de vins dels restaurants de Tarragona ha estat format per: Pilar Just, Presidenta de la DO Montsant, Francesc Pintado, president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la província de Tarragona, Joan Carrion, coordinador a Tarragona de l’Associació Catalana de Sommeliers, Xavier Agell, cap del Servei de Secretaria de l’INCAVI, Víctor Franquet, gerent de Turisme Tarragona i Helder Moya, periodista.

Els restaurants finalistes per categoria que passen a la final són:

CATEGORIA A

  • QUATRE MOLINS de Cornudella de Montsant
  • VILLA RETIRO de Xerta
  • L’ALGADIR DEL DELTA de Poble Nou del Delta

CATEGORIA B

  • LO TÍPIC DEL MEDITERRANI de L’Ampolla
  • EL CAIRAT de Falset
  • BRICHS de Falset
  • CAN PIÑANA de L’Ampolla 

CATEGORIA C

  • EL CORTIJO DE MONTBLANC de Montblanc

 

A Lleida, el jurat s’ha reunit a la seu de Transformació Econòmica de la Diputació de Lleida, el dijous 24 de març, i ha estat format per: Carles Gilbert, diputat de Transformació Econòmica de la Diputació de Lleida, Tomàs Cusiné, President de la D.O Costers del Segre, Toni Márquez, vicepresident de la Federació Hostaleria de Lleida, Jordi Martínez, representant d’Associació Catalana de Sommeliers i Gloria Farré, periodista.

CATEGORIA A

  • FERRERUELA de Lleida
  • CAN BOIX de Peramola de Peramola
  • LA BOSCANA de Bellvís

CATEGORIA B

  • CAL XIRRICLÓ de Balaguer
  • LA BRASA D’OR de Lleida
  • CARAVISTA de Lleida
  • CELLER DEL ROSER de Lleida

CATEGORIA C

  • CA L’AGUSTINA de Preixens
  • EL CELLER de Montsonís
  • L’ERA DEL SALASSE de Salàs de Pallars

 

CARTAVÍ te com objectiu distingir els restaurants catalans que realitzen dia a dia una important defensa i promoció dels vins emparats en qualsevol de les onze denominacions d’origen catalanes. En aquesta edició, l’Associació Vinícola Catalana compta amb la col·laboració de l’INCAVI, de les 11 Denominacions d’Origen Catalanes, l’Associació Catalana de Sumillers i els patronats de turisme de Barcelona, Lleida, Tarragona i Girona.