CARTAVÍ ja te els dotze primers restaurants finalistes de l’edició d’enguany

L’Associació Vinícola Catalana celebra la primera semifinal corresponent a la província de Barcelona
 
La primera semifinal territorial dels premis CARTAVÍ s’ha celebrat al Vinseum de Vilafranca del Penedès, on un jurat ha escollit els primers dotze restaurants finalistes d’aquesta edició. L’acte s’ha celebrat en el marc del Most, Festival de Cinema Internacional de Vi i Cava.
 
El jurat que ha valorat les cartes de vins de la província de Barcelona ha estat format per: Dolors Rius, Regidora de Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, Francesc Olivella, Secretari de la D.O Penedès, Jordi Carrascosa, Sommelier i membre de l’Associació Catalana de Sommeliers, Ricard Rafecas, Director del setmanari El 3 de Vuit i Sergi Cortés, Director de Cupatges.
 
El jurat ha decidit que els quatres restaurants finalistes per categoria siguin:
 
CATEGORIA A
RESTAURANT L’Ó de Sant Fruitós de Bages
OSPI de Sallent
CAL TON de Vilafranca del Penedès
CA L’IGNASI de Cantonigròs
 
CATEGORIA B
RESTAURANT L’ERA d’Arenys de Munt
VINNARI d’Igualada
HOSTAL ABAT CISNEROS de Monestir de Montserrat
CIGRÓ D’OR de Vilafranca del Penedès
 
CATEGORIA C
LA GURMETERIA de Terrassa
RESTAURANT DIAGONAL de Pineda de Mar
CLOS D’EN PEP de Sant Pere de Riudebitlles
IL PICAROLO de Sant Sadurní d’Anoia
 
L’acte de nomenament va estar presidit per l’Alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull i el President de l’Associació Vinícola Catalana, Valentí Roqueta. Tots dos van destacar la importància dels restaurants en la promoció dels vins catalans, ja que realitzen diàriament una gran defensa dels productes de la nostra terra, i sobretot, aquells que aposten pels vins de proximitat.
 
Un acte de nomenament dels finalistes de la província de Barcelona que va comptar amb la presència de més de trenta restaurants. En acabar es va emetre el film Barolo Boys. Una pel·lícula que descriu els últims trenta anys d'innovacions tècniques i la història del Barolo, un vi negre produït a partir de raïms Nebbiolo, gairebé desconegut fins als anys 70.
 
Al finalitzar es va servir una aperitiu servit per l’escola de restauració La Fassina de Vilafranca del Penedès i amb vins gentilesa del CRDO Penedès.
 
Les properes semifinals se celebraran el 14 de novembre a Girona, el 21 de novembre a Lleida i el 28 del mateix mes a Tarragona.
 
Els Premis CARTAVI estan organitzats per l’Associació Vinícola Catalana en col·laboració de l’INCAVI, l’Associació Catalana de Sumillers, FIVIN i de les onze denominacions d’origen catalanes.