Catorze restaurants guanyen els premis CARTAVI 2012

El premi especial de l’organització i el jurat recau, a títol pòstum, en el periodista Pau Albornà
 
El Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Ma. Pelegrí ha fet entrega dels premis CARTAVI a l’Auditori de la Generalitat de Catalunya, acompanyat per Eugeni Llos, Vicepresident  Primer de l’Associació Vinícola Catalana i Jordi Bort, Director General de l’INCAVI.

En aquesta cinquena edició, CARTAVI  ha distingit els restaurants catalans que realitzen dia a dia una àrdua defensa i promoció dels vins emparats en qualsevol de les11 denominacions d’origen catalanes.
 
Per primera vegada, el consumidor ha proposat i votat via on line els seus restaurant electes. En total, s’ha comptat amb més de 1.300 vots i amb un total de 434 restaurants proposats d’arreu de Catalunya. Els finalistes i els guanyadors han estat seleccionats per un jurat acreditat.

En aquesta edició, s’ha observat un augment progressiu de vins catalans als restaurants. Un fet molt positiu que indica que el consumidor cada dia és  proper els vins de casa nostra.
 
Destaquen els premis CARTAVI als restaurants:  DOS CIELOS,  de Barcelona ciutat, a CAN JUBANY i ELS CASALS, de Barcelona província y CAN BOSCH, de Tarragona província tots ells reconeguts amb estrelles Michelin.

O els prestigiats LES COLS, de la província de Girona, o CAN BOIX DE PERAMOLA, de la província de Lleida, entre d’altres.
 
L’Associació Vinícola Catalana, organitzadora d’aquests premis, es mostra satisfeta per a l’interès suscitat ja que iniciatives d’aquest tipus animen el consum de vins catalans a l’hora que desperta la curiositat del consumidor per saber més sobre el vi que esta consumint, de la zona d’origen del vi, del seu procés d’el.laboració, de les seves particularitats, etc.

En aquesta edició, CARTAVI ha  comptat amb  la col•laboració de l’INCAVI, FIVIN, l’Associació Catalana de Sumillers i de les onze denominacions d’origen catalanes, entre d’altres.

LLISTAT PREMIS CARTAVI 2012

Província de Tarragona:
- Premi categoria A al restaurant Can Bosch, Cambrils.
- Premi categoria B al restaurant Hotel Hostal Sport, Falset.
- Premi categoria C al restaurant La Farmàcia, Vendrell.

Província de Lleida:
- Premi categoria A al restaurant Can Boix de Peramola, Peramola.
- Premi categoria B al restaurant Estel de la Mercè, Lleida.
- Premi categoria C al restaurant Hotel Sant Vicenç, Pont de Bar.

Província de Girona:
- Premi categoria A al restaurant Les Cols , Olot.
- Premi categoria B al restaurant Mas Romeu, Lloret de Mar.
- El Premi de la categoria C queda desert.

Província de Barcelona:
- Excepcionalment i donat la qualitat de les cartes presentades, el Premi de la categoria A s’ha entregat a dos restaurants: Els Casals, Sagà, i al restaurant Can Jubany , Caldetenes.
- Premi categoria B al restaurant Kan Bakus, Igualada.
- El Premi de la categoria C queda desert.

Ciutat de Barcelona:
- Premi categoria A al restaurant Dos Cielos
- Premi categoria B al restaurant Topik
- Premi categoria C al restaurant Fastvínic